Antalya Cam Piramit
Antalya Gezi Sitesi
http://www.geziantalya.com/bilgi.asp?id=137
   
Yaklaşık 4500 metrekarelik bir alana oturan yapı, bodrum ve zemin kat olmak üzere iki katlıdır. Üzeri renkli ısıcamlı piramit uzay çatı ile örtülmüştür. Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi`nde 2500 kişilik Toros, 440 kişilik Meltem ve 330 kişilik Düden salonu vardır.
 
   
  Antalya Cam Piramit
   

2000’li yıllarda Türkiye`ye fuar ve kongre merkezi olarak damgasını vuran Antalya, ilk fuar ve kongre merkezine 1 Ekim 1997 tarihinde kavuştu.

Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi`nin temeli 30 Temmuz 1996 tarihinde atıldı. 1 Ekim 1997 tarihinde Altın Portakal Film Festivali etkinlikleri sırasında açıldı ve XI. Dünya Ormancılık Kongresi`ne ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık 4500 metrekarelik bir alana oturan yapı, bodrum ve zemin kat olmak üzere iki katlıdır. Üzeri renkli ısıcamlı piramit uzay çatı ile örtülmüştür. Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi`nde 2500 kişilik Toros, 440 kişilik Meltem ve 330 kişilik Düden salonu vardır. Konferans ve kongre amaçlı düzenlenen Toros Salonu`nda ayrıca 1500 stand kapasiteli sergi ve ihtisas fuarları da yapılabilmektedir. Tüm salonlar ileri teknolojinin sağladığı ses ve ışık düzenleriyle donatılmıştır.

Zemin katın üzeri renkli ısıcamlı Piramit uzay çatı ile örtülmüştür. Piramitin yerden yüksekliği 22.76 m olup, 5710 m2 ısıcam ile kaplanmıştır. Yapının hemen dışında 2500 m2 büyüklüğünde 4 adet dairesel şekilli süs havuzu vardır ve bina bu havuzlarla çevrilidir. Binaya bu havuzlar üzerindeki köprülerle dört ayrı yönden giriş vardır. Yapıda bulunan üç adet salondan en büyüğü zemin kattaki Toros Salonu` dur. Diğerleri sırasıyla bodrum kattaki Meltem ve Düden Salonu`dur.

Toros Salonu; yaklaşık 4000 m2 büyüklükte, hem konferans hem de sergi amaçlı düzenlenmiştir. Konferans amaçlı olarak 2400 kişilik oturma kapasitesi vardır. Sergi amaçlı olarak ise, kapalı alan içinde yaklaşık 1500 stand kapasiteli fuar kurma imkanı vardır. Fuar ve konferans için gerekli tüm tesisatlar (müzik, ses, yayın, projeksiyon, multivizyon, ışıklandırma, elektroakustik, yangın, güvenlik, enformasyon, simültane çeviri sistemleri) bu salonda mevcuttur. Ayrıca 4 adet portable simültane kabini ve videowall bulunmaktadır.

Meltem Salonu; 386 m2 alana ve 440 koltuk kapasitesine sahiptir. Ana salon ile bağlantılı olarak yapılan etkinlikler multivizyon sistemi ile Süden Salonu`ndan da izlenebilecektir. Salonda 4 adet portatif simültane kabini bulunmaktadır.

Düden Salonu; Yaklaşık 281 m2 büyüklüğünde ve 332 koltuk kapasitesindedir. Her türlü konferans ve açık oturumun düzenlenebileceği bu salonda, dört dilde çeviri yapmaya müsait simültane odaları mevcuttur. Ayrıca diğer salonlarla bağlantılı olarak yapılan etkinlikler multivizyon sistemiyle Meltem Salonu`ndan da izlenebilmektedir. Düden ve Meltem Salonları`nda da gerekli tüm tesisatlar (Müzik, ses yayın, projeksiyon, multivizyon, video projeksiyon, ışıklandırma, elektroakustik, yangın, güvenlik, enformasyon) mevcuttur.Bunun yanında tüm bina cctv, müzik anons, acil anons, yangın ihbar sistemleriyle donatılmış, mekanların tümü sıcak-soğuk klimatize edilmiştir. Bina içi ve çevresi, 24 saat boyunca kameralarla denetlenmektedir. Ayrıca merkezimizde iki adet 90 m2`lik paralel toplantı salonu vardır ve bu salonlar ihtiyaca göre toplantı odası, resim galerisi veya basın odası şeklinde düzenlenebilmektedir.

Salonlar 50`şer kişi kapasitesindedir, Toros Salonu`nun dört köşesinde bulunan merdivenler ve bedensel engelli asansörü sayesinde her zaman kullanıma açık diğer mahaller; fuaye, büfe, bay bayan ve bedensel engelliler tuvaletleri, vestiyer, yönetim ofisleri, doktor odası, servis mutfağı ve 2 adet teknik merkezdir. Cam piramitin ayrıca 13.000 m2 açık otopark alanı, toplam 1500 m2`lik 3 adet malzeme deposu ve 150 m2 büyüklüğünde işletme binası bulunmaktadır.

 
   
  Nasıl Giderim ?
  Antalya Sheraton Otel yanında bulunan Cam Pramit` e Antalya merkezden Konyaaltı veya Migros-Gürsu istikametine giden otobüslerle ulaşmak mümkündür.  
   
   
  Daha FAzla Bilgi İçin:
  http://www.geziantalya.com/bilgi-bankasi.asp