Alanya Kleopatra Plajı
Antalya Gezi Sitesi
http://www.geziantalya.com/bilgi.asp?id=143
   
Kleopatra plajı Alanya`nın tarihi Yarım adasının Batısısın da Damlataş plajının bitimi ile hemen başlar ve 2 kilometrelik bir uzunluğuna sahiptir. Kleopatra plajı adını M.Ö.69 -M.Ö.30 yılları arasında yaşamış Antik Mısır`ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra`dan almıştır.
 
   
  Alanya Kleopatra Plajı
   

Kleopatra plajı Alanya`nın tarihi Yarım adasının Batısısın da Damlataş plajının bitimi ile hemen başlar ve 2 kilometrelik bir uzunluğuna sahiptir. Kleopatra plajı adını M.Ö.69 -M.Ö.30 yılları arasında yaşamış Antik Mısır`ın son Helenistik kraliçesi Kleopatra`dan almıştır. Efsaneye göre Roma generali Antony , Alanya ve çevresini Mısır kraliçesi Kleopatra`ya hediye ettiğinde , Kleopatra her gün kale yamacında banyo yapmak için Kleopatra plajına inermiş. Aslında , Kleopatra`nın yüzmek istediğinde kullandığı ve kaleden direk olarak plaja giden bir tüneli varmış. Mısır Kraliçesi Kleopatra Akdenizde çıktığı her sefer sırasında Alanya`ya uğramış ve bu plajda denize girermiş.

 Kleopatra plajı; denizinin ve sahilinin altın renkli kumu olması, geniş bir sahil alanından oluşması ve berrak denizi 8-10 metreye kadar sığ olması başlıca özelliklerindendir.  Mavi bayraklıdır. Bu kapsamda mavi bayrağın anlamının da kısaca açıklamak gerekirse Avrupa Topluluğu, kendi ülkelerinde yüzme amacı ile kullanılacak göl ve deniz suları için gerekli su kalitelerini belirleyen mikrobiyolojik parametreleri, yol gösterici ve uyulması zorunlu hükümler olarak ortaya koymuştur. Bu çalışmalar 1987 yılında Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEE) tarafından yürütülen Mavi Bayrak Kampanyası adı altında birleştirilmiş önce 11 AT ülkesi daha sonra 22 ülkede başarı ile uygulanmıştır. 2001 yılında ise Avrupa`nın dışında yer alan ülkelerden gelen talepler doğrultusunda kampanyanın kapsamı genişletilmiş olup Avrupa Çevre Eğitim Vakfı`nın adı Çevre Eğitim Vakfı olarak değiştirilmiştir.  Alanya Kleopatra plajı işte bu kriterlerin hepsini yerine getirmiş ve Mavi bayrak sahibi olarak Dünyaca önlü olmuştur. Denizine deniz gözlüğü ile bakıldığında zeminin kumu güneş ışıltıları ve balıklar çok net görülür. Sahili ise temiz ve ince kumu ile insanı büyüler. Bunun içindir ki her yıl milyonlarca yerli ve yapancı turist Alanya`nın dünyaca ünlü Kleopatra plajına akın ediyor. Plaj halka ve turiste açıktır, giriş ücretsizdir. Fakat şezlong, plaj şemsiye gibi hizmetler ücretlidir. Her  50 metrede bir var olan sahil büfelerinde fastfood tarzı her türlü yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılaya bilirsiniz. Bunun yanında kıyı boyunca tekneden paraşüt, jet ski, deniz bisikleti gibi aktivitelerden de yararlana bilirsiniz.Eğlence amaçlı yapılan bu su sporları yüzme alanının dışındır. Yazın bu plajda havlu serecek boş yer bulamazken kışın bile Türkiye`nin ve dünyanın değişik yerlerinden gelen insanlar denize giriyorlar. Bütün gün denize girip yorulduktan sonra en iyi dinlenme yöntemi de Kleopatra plajından Güneşin o muhteşem batışını izlemektir. Bunun içindir ki ; Güneşin batışı saatlerinde Kleopatra plajında yüzlerce insanla karşılaşabilirsiniz...


 

 
   
  Nasıl Giderim ?
  Alanya merkezden ulaşım mümkündür.  
   
   
  Daha FAzla Bilgi İçin:
  http://www.geziantalya.com/bilgi-bankasi.asp