Kocain Mağarası
Antalya Gezi Sitesi
http://www.geziantalya.com/bilgi.asp?id=36
   
Kocain Mağarası, Antalya’nın 45 km. kadar kuzey yönünde, 1171 m. rakımlı İndağı`nda bulunmaktadır.
 
   
  Kocain Mağarası
   


Kocain Mağarası’na eski Antalya-Burdur asfalt yolunun 30. km.’sinde bulunan Pınarbaşı kaynaklarını biraz geçtikten sonra, kuzeydoğu yönüne doğru sağa sapan ve Karataş-Camiliköy-Killik ve Ahırtaş köylerine ayrılan yoldan gidilmektedir.

Ahırtaş Köyü’nde vasıtadan inildikten sonra kuzeybatı istikametinde İndağı’na çıkışa başlanmaktadır. Takriben 1-1.5 saatlik hafif meyilli yamaçtan yayan olarak küçük bir patikayı takiben çıkıldıktan sonra, 788 m. kotta bulunan ve büyük bir giriş ağzı olan Kocain Mağarası’na varılmaktadır.
 
Kocain Mağarası 600 metre uzunluğunda, girişinde 35 m., içerde 75 m. genişliğinde, bazı yerlerde 50-60 m. yüksekliği olan çok büyük bir salondan ibarettir.
 
Mağara ağzında Prehistorik devirlerde, daha sonra da Romalılar zamanında iskan edildiğine dair kalıntılar mevcuttur. İçinde çimentolu sarnıçların bulunması, tarihi devirlerde de oturulmuş olduğuna bir delil olarak gösterilebilir. Mağara, iç içe meydana gelmiş iki büyük salon ve bu iki boşluğu ayıran dev dikitlerden oluşmuştur. Dev istalagmit kolonları yanında gayet güzel beyaz kristalizasyonlar da bulunmaktadır.

 
   
  Nasıl Giderim ?
  Özel turlar veya taxi ile gitmek mümkündür.  
   
   
  Daha FAzla Bilgi İçin:
  http://www.geziantalya.com/bilgi-bankasi.asp